Op 21 oktober 2016, ruim een jaar geleden, tekenden Keurmerk Paard en Welzijn en de Sectorraad Paarden (SRP) een intentieovereenkomst om te komen tot één welzijnskeurmerk voor de gehele paardensector.
Vandaag zijn wij blij dat wij kunnen melden dat KPW is overgenomen door de SRP. Daarmee komt de lang gekoesterde wens in vervulling dat de sectororganisaties actief welzijnskeuringen gaan bevorderen en uitvoeren.

Onze ontwikkelaar Machteld van Dierendonck blijft als deskundige en als opleider van inspecteurs en dierenartsen verbonden aan het keurmerk. Bastiaan de Recht en Amber Koppen zullen geen deel uitmaken van de nieuwe organisatie van KPW.

Wij danken onze klanten, onze relaties, onze inspecteurs en onze dierenartsen en verder alle paardenliefhebbers voor de impuls die mede door hen aan het keurmerk is gegeven. Door ons het vertrouwen te geven hebben zij KPW op de kaart gezet. Die betrokkenheid betaalt zich nu uit in de mooie toekomst van het keurmerk en van het welzijn van paarden.

Onze klanten en relaties zijn vandaag ook op de hoogte gesteld van dit nieuws. Zij mogen vanzelfsprekend blijven rekenen op ons keurmerk als een baken voor het welzijn van paarden.

Wij benadrukken nogmaals dat wij blij zijn met de overname van KPW door de Sectorraad Paarden. Voor het paardenwelzijn is dit een mooie dag.

Lees HIER het persbericht van de Sectorraad Paarden.